• Branislava Majstorović

Ukus naših emocija

Updated: Mar 6

Dugo su već bili zajedno. Od srednje škole.

Postali su prijatelji u gimnaziji. Uvek se smeje kada se seti kako joj je bio rame za plakanje i najbolji savetodavac za muško/ženske odnose. Kako bi je tešio krempitama iz omiljene poslastičarnice svaki put kada bi se posvađala sa dečkom. Da je bar na vreme shvatila da ta veza nema budućnost, ne bi toliko krempita pojela!


On ne voli kada Ona priča o tom periodu, a nezadovoljstvo krije širokim osmehom. Samo ako obratite pažnju na to koliko brzo promeni temu možete zaključiti da mu nije prijatno.


Njihov prvi poljubac se desio ono veče kada je srela bivšeg sa novom devojkom. Uspevala je da ga izbegava više od godinu dana! Imala je plan. Prvo će da smrša, da povrati svoju vitku figuru a onda će da se potrudi da je sretne, srećnu sa nekim novim dečkom. To bi bila njena osveta za njegovu prevaru! Detalje je razrađivala sa njim dok je jela krempite, a on pio pivo.


Uplakana ga je pozvala posle tog susreta. Jedva je razumeo kroz jecaje šta se desilo. Došao je do nje sa krempitama i pivom. To veče su dugo ćutali. Ona je jela, on je pio, i kad više nije mogao da izdrži tišinu rekao joj je da je voli.


Volela je i ona njega, mada nikada nije razmišljala o vezi sa njim. On je bio njen drug. Njen najbolji drug.

Poljubac joj je pružio utehu. O kako je bilo divno slušati ga dok joj šapuće kako je voli baš takvu kakva jeste. Kako mašta o njenim oblinama i kako tolika duša ne može da stane u manju ženu.


Prespavali su zajedno to veče, a već sutra je doneo četkicu i još nekoliko stvari. Od tada se nisu razdvajali.

Skoro da je nemoguće zamisliti jedno bez drugog. Uvek su u paru. Dele sve – posao, dom, prijatelje, uspomene, emocije, strahove.


I za njih tvrde da su najsrećniji par koji znaju, i sami često ističu kako su skladni…


Prvo veče kada sam ih upoznala, bila sam joj jako interesantna. Privuklo je to čime se bavim. Dugo me je ispitivala, mada bi promenila temu svaki put kada bi se on približio.

Ima napade anksioznosti priznala mi je. Ne voli sebe. Težina koju nosi i fizički i emotivno joj je preteška. Da nema njega, ne zna da li bi mogla sama. On joj je velika podrška. Brine se i za njega. Volela bi da On manje pije…. mada, kada bi se otreznio, pitanje da li bi je voleo takvu našalila se i nervozno nasmejala.


On nas je prekinuo. Doneo joj je veliki tanjir, pun kolača.

Kroz nervozan smeh ga je poljubila i pružila mu, tek otvorenu limenku piva.

’Dovrši i moje pivo ljubavi, ja ne mogu više.’Nikada više nismo pričale o njenoj anksioznosti. Jednom sam je kasnije pitala o tome. Kratko mi je odgovorila da je dobro i da je sve pod kontrolom!

513 views